Click for Menu

Excursii din 2 Mai

Excursiile pe care le putem face in apropiere de statiunea 2 Mai Constanta.

Turistii sositi in Statiunea 2 Mai pot vizita Muzeul de Arheologie Callatis, Muzeul Marinei din Mangalia, Portul Turistic Mangalia, Herghelia Mangalia sau Santierul Naval Daewoo.

Orasul Mangalia poarta aceasta denumire din 1593, inainte fiind colonia greceasca Callatis. In ciuda inevitabilelor razboaie si schimbari de stapani, orasul a prosperat timp de 1200 de ani, uneori liber, alte ori sub stapanirile succesive ale persilor, ale macedonenilor, ale dacilor si ale romanilor, deveniti bizantini prin crestinare.

Dupa al doilea război mondial, orasul devine zona militara de frontiera si turismul stagneaza timp de zece ani. In anul 1954 este din nou deschis tuturor, iar incepand cu 1962 orasul intra in atentia guvernului, devenind un important centru turistic : in padurea Comorova, de-a lungul Marii Negre, sunt construite cele sase statiuni balneoclimaterice si de agrement „Olimp”, „Neptun”, „Jupiter”, „Cap Aurora”, „Venus” si „Saturn”, in timp ce vechiul si pitorescul oras, tipic dobrogean, este in mare parte distrus si inlocuit prin constructii moderne, intr-un stil functional care se poate gasi oriunde in lume.

Muzeul Callatis Mangalia arheologie
Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia

Muzeul de Arheologie Callatis, situat in centru, este o marturie a istoriei orasului Mangalia.

Se pot vedea exponate din preistorie, de la geti, greco-romani: amfore, vase din lut, tuburi de apeducturi, o variata colectie de numismstica, papirusuri, statuiete si basoreliefuri.

Iubitorii de istorie ar trebui sa-si faca timp sa-l viziteze!

Muzeul arheologie Mangalia
Muzeul arheologie Mangalia

Muzeul Marinei din Mangalia este locul unde pasionatii de tehnica a marinei militare pot gasi aparatura de navigatie de pe diverse nave militare scoase din uz. Muzeul  este deschis relativ recent, in 2004, fiind printre putinele de acest gen din Romania.

Muzeul este situat pe drumul european E87, la iesirea din Mangalia si intrarea in 2 Mai. Merita sa va opriti cateva minute!

Lac Limanu port militar
Port marina militara Lac Limanu

Portul Turistic Mangalia este singurul port turistic din Romania, amenajat cu fonduri europene nerambursabile,  dedicat ambarcatiunilor de agrement.

Respecta toate standardele tehnice. In fata portului este locul de promenada cel mai cautat din tot orasul.

Portul Turistic Mangalia
Portul Turistic Mangalia

In capatul digului ce inconjoara portul Mangalia troneaza turnul alb al vechiului far.

Mangalia far, Marea Neagra
Far Mangalia la Marea Neagra

Herghelia Mangalia, este cea mai renumita din sud-estul Europei,  pentru speciile deosebite de cai detinuti.

In cadrul complexului se pot urmari concursuri internationale de echitatie.

Pentru iuibitorii acestor superbe exemplare se pot organiza plimbari de agrement pe cal sau in trasura de-a lungul tarmului Marii Negre.

echitatie Mangalia, cai
Cai pentru echitatie in Mangalia

Santierul Naval Daewoo poate fi vazut doar din croazierele pe Lacul Limanu. Aici se construiesc vase comerciale de mari proportii.  Fiind detasati foarte multi coreeni, care lucreaza in acest santier, in Mangalia se gasesc restaurante cu specific corean, aviz iubitorilor de mancare asiatica!