Click for Menu

Tratamente balneare

Natura vine, ca de fiecare data, in sprijinul celui care ii cere ajutorul, iar factorii naturali din sudul litoralului romanesc completeaza prin valoarea terapeutica nevoile celor care ii apreciaza proprietatile.

In acest sens trebuie amintite apele minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonate, sodice mezotermale (25° – 27°), apa marii cu o mineralizare totala de 15,5/l, namolul terapeutic extras din lacul Techirghiol sau bioclimatul marin bogat in aerosoli salini.

Sanatoriu Mangalia
Sanatoriu Mangalia

O varianta viabila si comoda avand in vedere ca distanata fata de 2 Mai este de numai 7 km este Sanatoriul Balnear Mangalia care ofera alternative de tratament eficace pentru o multitudine  de maladii.

Respectand cu strictete sfaturile medicilor si cu o atitudine pozitiva, principalele afectiuni  pot fi, dupa caz, prevenite sau indepartate ori ameliorate, iar terapiile, procedurile sunt din cele mai diverse.

tratament cu namol
Tratament cu namol

In cazul celor mai multe diagnostice actiunile sunt complexe si complementare.

Asfel, pentru reumatism cronic degenerativ si inflamator, sechele, pentru afectiuni ortopedico-traumatice (fracturi entorse, luxatii, osteosinteze metabolice), pentru  afectiunile neurologice centrale si pentru tulburari de circulatie periferica se poate interveni prin impachetari cu namol, bai calde cu (apa de mare, apa sulfuroasa, plante, plante cu bule) afuziuni alternative si dusuri subacvale (procedura numita hidrotermoterapie in termeni medicali), prin hidrokineototerapie (in bazine cu apa sulfuroasa sau apa de mare) ori prin masaj (masaj manual cu namol, cu talc sau cu unguent terapeutic), la care se adauga electroterapie (diapulse – curentii de inalta frecventa pulsati, aplicabili pe membrele protezate metalic, cu efecte de vindecare rapida; curenti cu frecventa joasa si medie; terapie cu campuri magnetice).

Tratamente balneare: bazin Mangalia
Tratamente balneare: bazin Mangalia

In cazul celor care sunt diagnosticati cu rinite (inflamatii alergice ale mucoasei nazale) si bronsite cronice, astm bronsic se actioneaza prin pneumoterapie: aerosoli individuali cu apa de mare, apa sulfuroasa tamponata, substante medicamentoase.

Boli precum psoriazisul, alergodermiile cornice pot fi tratate prin fototerapie (folosirea radiatiilor solare):  laserterapie, ultraviolete,  infrarosii.

In ceea ce priveste anexitele cronice, infertilitatea secundare vi se propun tratamente ginecologice (irigatii cu apa sulfuroasa si tampoane vaginale  cu namol).

De asemenea, impachetarile cu namol, bai calde cu (apa de mare, apa sulfuroasa, plante, plante cu bule) afuziuni alternative si dusuri subacvale, dar si masajul sunt eficiente si in cazul unor afectiuni precum guta (inflamatia articulatiilor), diabetul, obezitatea.

Prin utilizarea apelor minerale, terapie cunoscuta sub numele de crenoterapia, se ingrijesc afectiuni preum litiazele (minerale accumulate la nivelul rinichiului), infectiile urinare, dischineziile biliare, gastritele cronice hipoacide, colopatii cornice (sindromul colonului iritabil).

impachetari cu namol
impachetari cu namol

Procedurile alternative au valente terapeutice si nu sunt invazive, contribuind eficient la imbunatatirea starii generale de sanatate  intr-o atmosfera relaxanta.

Astfel, marea reprezinta sursa de distractie, de aventura, dar si de sanatate.