Click for Menu

Plimbari cu barca

Relaxare pe valuri in Statiunea 2 Mai.

Daca iubiti marea si va doriti sa o contemplati din larg spre tarm sau doar vreti sa evadati din caldura torida de pe plaja pentru a profita de racoarea de pe puntea unui iaht, Statiunea 2 Mai este locul cel mai potrivit de cazare, pentru ca se afla la distanta egala intre doua porturi turistice maritime ideale pentru o croaziera pe Marea Neagra: Portul Mangalia si Life Harbour din Lacul Limanu.

Harta Lac Limanu
Harta Lac Limanu

Din ambele porturi se organizeaza croaziere individuale sau in grup, cu ambarcatiuni mai mici sau mai mari, in functie de cerintele turistilor.

Port Mangalia
Portul turistic Mangalia. Plimbari cu iahtul sua jetskiul

O iesire pe Marea Neagra poate costa intre 50 lei – plimbare de grup o jumatate de ora cu o salupa de dimensiuni mai mici, pana la 500-1000 euro/zi inchirierea pentru o croaziera privata a unui velier sau iaht cu tot comfortul si un capitan care sa va navigheze spre directia pe care o alegeti dumneavoastra.

plimbari barca Marea Neagra
Plimbari cu barca pe Marea Neagra

 

barca motor mangalia
Plimbare cu barca cu motor la asfintit

Daca faceti prima data o plimbare pe mare, este bine sa alegeti o zi senina, fara valuri pentru a nu avea rau de mare. Este bine sa aveti la dumneavostra si niste tablete de emetiral, pentru orice eventualitate. Raul de mare poate fi combatut si prin exercitii fizice inainte de urcarea pe vas.

Riscul de insolatie pe vas este mai mare, decat pe mal.

Din cauza senzatiei de racoare data de ventilatia de pe barca, este posibil sa nu simtiti puterea adevarata a soarelui, care prin reflexia in apa devine si mai periculos. De aceea este recomandat sa alegeti fie un vas cu copertina sau cabina inchisa, fie sa evitati croazierele in jurul pranzului.

De stiut ca pe vasele mici este obligatoriu echipament contra inecului, cum ar fi vestele de salvare sau costumele de neopren.

Croazierele la apus pot fi un adevarat spectacol coloristic.

Puteti avea norocul de a gasi in ruta dumneavoastra un banc de delfini jucausi care sa va insoteasca si sa faca sarituri spectaculoase in apa involburata a siajului barcii in care va aflati.

Si pescarusii pot fi o calauza prietenoasa pe Marea Neagra.

catamaran Limanu
Plimbare cu catamaranul pe Lacul Limanu

 

Exista vase care organizeaza iesiri pe mare special pentru amatorii de pescuit.

Aceastea se organizeaza de regula dimineata devreme sau pe lacul Limanu la momentele si in zonele cunoscute de pescarii profesionisti.

Daca se doreste excursie in Bulgaria, trebuie facute anumite formalitati de trecere a granitelor la Capitania Mangalia, care avizeaza croaziera si anunta Politia de frontiera.

Ca o gluma, este interesant de stiut ca prin dreptul maritim international, la care se supun si navele romanesti, comandantul are dreptul de a emite certificate de casatorie, de divort si de nastere daca este cazul. Deci o nunta poate fi oficiata, fara prea mari eforturi, pe o nava maritima.

In Mangalia se pot face si cursuri in vederea obtinerii brevetului de navigatie pentru amatori.